Cu totii avem o bautura preferata, iar in cazul celor mai multi dintre noi
putem aminti de vin. Daca este ales cu inspiratie, acesta poate reprezenta
cheia catre o seara de relaxare petrecuta in compania celor dragi, insa in
acest sens este nevoie de alegerea celor mai bune surse de unde il achizitionam.
Astfel, cu siguranta, nimeni nu va da gres atunci cand alege vin online de la budureasca
intrucat aici este disponibila o gama suficient de diversificata incat sa fie
pe deplin multumiti chiar si cei mai mari fani ai vinului.
Cele mai populare soiuri
La nivel mondial Italia, Franta si Spania ocupa primele trei locuri in
materie de numarul de litri de vin produsi anual, iar tara noastra ocupa un
onorabil loc 6 in UE si 13 in lume. Cateva dintre cele mai populare soiuri la
nivel global sunt Cabernet Sauvignon, Merlot sau Chardonnay din Franta,
Moscato, Pinot Grigio sau Barbera din Italia, Palomino sau Albarino din Spania,
Shiraz din Australia, Pinotage din Africa de Sud sau Sylvaner din Germania.
Totusi, exista si cateva soiuri romanesti care sunt foarte apreciate, iar aici
putem aminti de Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, Tamaioasa Romaneasca sau
Feteasca Regala, toate fiind disponibile la Budureasca.
Temperatura ideala de servire
Pentru ca experienta sa fie cat mai placuta e important ca vinurile sa fie
servite la temperatura lor ideala. Asadar, aici putem aminti de faptul ca
vinurile albe si rose seci, de regula, trebuie sa fie consumate la o
temperatura situata intre 8 si 12 grade, in timp ce vinul alb demidulce sau
dulce, alaturi de sampanie se recomanda a fi consumate la o temperatura mai
scazuta, de circa 6-7 grade. In schimb, vinurile rosii light sunt ideale la 16
grade, insa cu cat devin mai tari va creste si temperatura de servire pana la
18-20 de grade.
Asocieri culinare
Mai departe, ar trebui sa se tina cont si de casocierile care pot fi facute
intre vin si alimente pentru ca, din nou, exista cateva detalii de care merita
sa se tina cont. Asadar, vinul rosu se dovedeste a fi ideal a fi consumat in
combinatie cu carnea rosie, fie ca este de vita sau porc, fie chiar vanat, dar
se potriveste si alaturi de specialitati italiene precum pizza sau lasagna.
Ocazional se poate servi si impreuna cu branzeturi, la fel ca vinul alb, cel
care este mult mai bun alaturi de carnea slaba, de peste sau fructe de mare,
fie de salate sau deserturi. Nu in ultimul rand, vinul rose de cele mai multe
ori se consuma alaturi de salate sau alte mancaruri light, branzeturi, carne de
pasare sau in anumite cazuri, impreuna cu desert.
Cateva propuneri
Bineinteles, gusturile difera de la o persoana la alta, acesta fiind
motivul principal pentru care oricand poti sa alegi un vin online la
Budureasca, iar cele care iti plac cel mai mult te asteapta la doar cateva
click-uri distanta. Daca iti place vinul dulce atunci poate ca o sticla de
Bristena Busuioaca de Bohotin rose din 2018 este cea mai buna alegere, iar la
polul opus, cei care prefera vinul sec vor putea alege, printre altele, un
Premium Merlot din 2016. Un vin alb sec foarte apreciat este Organic Chardonnay
care este foarte versatil si se poate servi in nenumarate contexte, insa mai
bine te convingi singur. Optiunile sunt foarte variate aici si ai garantia ca
vinul tau preferat il vei gasi in decurs de numai cateva minute si, in plus,
toate informatiile si recomandarile cu privire la servirea acestuia le vei
descoperi imediat, astfel incat sa ai parte de o experienta plina de savoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu