joi, 11 decembrie 2014

Alternativa perfecta la benzina

     Scumpirea benzinei din ultimii 3, 4 ani de zile a inceput sa enerveze soferii din Romania si nu numai si foarte multi din ei au inceput sa cauta surse alternative de combusitibil. O metoda foate buna si agreata de din ce in ce mai multi detinatori de autovehicule pe benzina este montarea unei instalatii gpl auto pe masina, lucru care se dovedeste o investitie foarte buna avand in vedere ca  1 litru de GPL este cu 50% mai ieftin fata de 1 litru de benzina.
     Desi specialistii in domeniu spun ca gpl-ul nu afecteaza cu nimic viata si perfomanta motorului, acest mit inca sperie foarte multi soferi din Romania. Dar ca o ironie a sortii, cei mai speriati par a fi detinatorii de masini ieftine iar cei care au Audi, Bmw sau Mercedes cu motoare mari pe benzina au inceput sa-si monteze instalatii gpl pe masina. Am vazut chiar si detinatori de Porsche ca au facut aceasta schimbare la masina..
Expertii din domeniu auto sunt de parere ca Gpl-ul va castiga din ce ince mai mult teren in competita cu benzina si motorina, lucru deja dovedit de mari producatori de autoturisme care au inceput sa faca investitii serioase in tehnologie pentru a echipa masini inca din fabrica cu instalatii gpl. Un mare avantaj pe care nimeni nu-l aduce in discutie e dat de faptul ca arderea unui litru de gpl genereaza un nivel cu 60% mai redus al noxelor fata de arderea unui litru de benzina sau motorina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu