miercuri, 13 mai 2015

Cateva informatii despre becurile led

Becurile Led sunt becuri solide care sunt extreme de eficiente din punct de vedere energetic. Cand au aparut prima oara, becurile led era limitate la utilizarea unui singur bulb si era folosite in aplicatii precum: panourile de instrumentem eelectronice, stilouri cu luminite si mult mai recent in instalatiile pentru interior si exterior folosite de Sarbatorile de Craciun. 
In timp, producatorii au extins aplicarea becurilor led incepand sa le foloseasca prin gruparea bulbilor cu led-uri. Prima grupare de acest fel sau cu alte cuvinte primul cluster a fost folosit la lanterne si la farurile auto. Astazi, becurile cu led sunt realizate folosind cate 180 de bulbi pentru fiecare grup si sunt inchise intr-o lentila difuzor care raspnadesc lumina mult mai bine.
           O caracterisitca foarte importanta a led-urilor este ca lumina este directionata, in timp ce becurile incadescente difuzeaza lumina sferic. Aparitia becurilor led a revolutionat practice piata iluminatului deoarece costurile de productie au scazut foarte mult, sunt eco si au o durata de viata de 10 ori mai mare fata de becurile clasice incadescente.